Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Üroloji Kliniği

The Panelarium

Üroloji Kliniği Panelarium, da Vinci robotik cerrahi sistemlerini kullanmak için sertifikalı birkaç cerrahtan biri olan Dr. Matsubara için yeni klinik alanıdır. Tasarım, dijital dünyadan ilham aldı. İkili sistem bileşenleri 0 ve 1, beyaz boşlukta enterpolasyona tabi tutuldu ve duvarlardan ve tavandan çıkan panellerle şekillendirildi. Zemin de aynı tasarım yönünü takip ediyor. Paneller, rastgele görünümleri işlevsel olmakla birlikte, tabelalar, banklar, tezgahlar, kitap rafları ve hatta kapı kolları ve en önemlisi hastalar için minimum mahremiyet sağlayan göz perdeleri haline gelirler.

Udon Restaurant Ve Shop

Inami Koro

Udon Restaurant Ve Shop Mimari bir mutfak konseptini nasıl temsil edebilir? Ormanın Kenarı, bu soruya yanıt verme girişimidir. Inami Koro, hazırlık için ortak teknikleri korurken geleneksel Japon Udon yemeğini yeniden icat ediyor. Yeni bina, geleneksel Japon ahşap yapılarını yeniden ziyaret ederek yaklaşımlarını yansıtıyor. Binanın şeklini ifade eden tüm kontur çizgileri sadeleştirildi. Bu, ince ahşap sütunların içine gizlenmiş cam çerçeveyi, döndürülmüş çatı ve tavan eğimini ve dikey duvarların kenarlarının tek bir çizgiyle ifade edilmesini içerir.

Eczane

The Cutting Edge

Eczane The Cutting Edge, Japonya'nın Himeji Şehrindeki komşu Daiichi Genel Hastanesi ile ilişkili bir eczane. Bu tür eczanelerde, müşterinin ürünlere perakende türünde olduğu gibi doğrudan erişimi yoktur; daha ziyade ilaçları arka bahçede bir eczacı tarafından tıbbi reçete gösterdikten sonra hazırlanacak. Bu yeni bina, ileri bir tıp teknolojisine uygun olarak Yüksek teknoloji ürünü net bir görüntü sunarak hastanenin imajını desteklemek için tasarlanmıştır. Beyaz minimalist ama tamamen işlevsel bir alanla sonuçlanır.

Çin Restoranı

Pekin Kaku

Çin Restoranı Pekin-kaku restoranın yeni tadilatı, daha basit bir mimari lehine geleneksel bol süs tasarımını reddederek, Pekin tarzı bir restoranın nasıl olabileceğinin stilistik bir yeniden yorumunu sunuyor. Tavanda 80 metre uzunluğundaki ip Perdeler kullanılarak oluşturulan bir Kırmızı Aurora bulunurken, duvarlar geleneksel koyu Şanghay tuğlalarıyla işlenmiştir. Terracotta savaşçılar, Kızıl tavşan ve Çin seramikleri gibi bin yıllık Çin mirasından kültürel unsurlar, dekoratif unsurlara zıt bir yaklaşım sağlayan minimalist bir ekranda vurgulandı.

Japon Restoranı

Moritomi

Japon Restoranı Japon mutfağı sunan bir restoran olan Moritomi'nin dünya mirası Himeji Kalesi'nin yanına taşınması, maddilik, şekil ve geleneksel mimari yorumlama arasındaki ilişkileri araştırıyor. Yeni alan, kaba ve cilalı taşlar, siyah oksit kaplı çelik ve tatami paspaslar dahil olmak üzere çeşitli malzemelerle kale taşı tahkimat modelini yeniden üretmeye çalışıyor. Küçük reçine kaplı çakıllardan yapılmış bir zemin kale hendeği temsil eder. Beyaz ve siyah olmak üzere iki renk dışarıdan su gibi akar ve ahşap kafes bezemeli giriş kapısından karşılama salonuna geçer.

Aile Konutu

Sleeve House

Aile Konutu Bu gerçekten eşsiz ev, ünlü mimar ve bilim adamı Adam Dayem tarafından tasarlandı ve kısa süre önce American-Architects ABD Yılın Binası yarışmasında ikinci oldu. 3-BR / 2,5 banyolu ev, mahremiyetin yanı sıra dramatik vadi ve dağ manzaraları sunan bir ortamda, açık, inişli çıkışlı çayırlarda yer almaktadır. Pratik olduğu kadar esrarengiz olduğu kadar, yapı şematik olarak iki manşon benzeri birim kesişen hacim olarak tasarlanmıştır. Sürdürülebilir kaynaklı kömürleşmiş ahşap cephe, eve sert, yıpranmış bir doku, Hudson Vadisi'ndeki eski ahırların çağdaş bir yeniden yorumunu veriyor.