Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Optik Enstalasyon

Opx2

Optik Enstalasyon Opx2, doğa ve teknoloji arasındaki simgesel bağı inceleyen bir enstallasyon. Opx2'de desenler, tekrarlanma ve ritim hem doğal formları hem de bilgi işlemeyi simgeliyor. Yerleştirme sanatı Opx2'nin birbirini takip eden ve tekrarlayan geometrik yapısı, açıya göre değişin ışık geçirgenliği ve perspektif ile değişen yoğunluğu denizin dibinden gökyüzüne bakmayı, veya teknolojiyi ikilik koda bakarak açıklamayı hatırlatıyor. Opx2 karmaşık geometrik yapısı ile insanın alan ve hacim algılarının sınırlarını zorluyor.

Bahçe

Tiger Glen Garden

Bahçe Tiger Glen Bahçe tasarımı, Johnson Sanat Müzesi'nin yeni binası için yapıldı. Bahçe tasarımının yapılırken eski bir Çin halk hikayesinden ilham alındı. Hikaye üç adamın farklılıklarını tam tartıştıkları sırada mizansel bir biçimde yenmelerini konu alıyor ve arkadaşlığın önemine değiniyor. Tiger Glen'de hikayede geçen köprünün adı. Tiger Glen Bahçesi, Japon bahçe düzenleme sanatlarından karesansui kullanarak yapılmış; yani doğal bir görünüm, natürmont bir resim, taşların düzenlenmesi ve yerleştirilmesi ile oluşturulmuş.

Mağaza

Segmentation

Mağaza Ayakkabıların yumuşak çizgileri ,mekanı yorumlarken aynı çizgileri kullanma adına gözden kaçırılmamış. Bu mekanda sergilenen diğer grup salon ayakkabılarını temsile etmek için, bir otelin balo salonunu andıran ikinci katman tavan ve 8 adet özel tasarım aydınlatma elemanları ruhu oluştururken , amorf çizgisi ile mekanda kendini hissettirmekte.

Mağaza

CHAMELEON

Mağaza Sergileme mekanlarına hizmet veren lounge'ta tema teknoloji. Tavan ve duvarlardaki teknolojik çizgiler tüm showroomlarda sergilenen, ithal edilen ve bina ile bitişik fabrikada imal edilen ayakkabıların teknolojilerini ifade eder çizgide tasarlanmış. Freeformda tasarlanmış tavan ve duvarlar, biraraya getirilirken CAD-CAM teknolojisinden faydalanılmış. Barrisol, mdf lake mobilyalar, rgb led sistemleri, mekanda oluşturulan asma tavan ile, ölçü almaksızın mekanda eş zamanlı montajlanmasına olanak tanıyan CAD-CAM teknolojisi ,mekanın teknolojik çizgilerle üretilmesine atıfta bulunuyor.

Mağaza

From The Future

Mağaza Showroomlardan ilkinde, yüksek enjeksiyon teknolojisi ile imal edilen spor ayakkabılar ve spor ekipmanları sergilenecek. Enjeksiyon kalıpta basılarak imal edilmiş gibi duran mekanın imalat yönteminde de mobilya parçaları sanki enjeksiyon kalıplarda imal edilip, bir araya gelerek bir bütünü oluşturması sağlanmış gibi duruyorlar. Tüm bu teknolojik görselliği yumuşatan nokta tavanda yer alan iri dikiş izleri.

Takvim

NISSAN Calendar 2013

Takvim Her yıl Nissan, markaya uygun "Benzersiz Heyecan" takvimlerini sunuyor. 2013 yılı takvimi göz kamaştırıcı ve eşsiz fikirler içeriyor. 2013 Nissan Benzersiz Heyecan takvimi resimlerini dans figürleri ile yapan Saori Kanda tarafından hazırlandı. Tüm resim ve görselleri hazırlayan Saori Kanda, takvim tasarımındaki resimleri Nissan'dan aldığı ilham ile yaptı. Takvim için çalışmalar stüdyoda yapıldı ve resimler çok yüksek boyutlu olarak zemin ve stüdyo duvarlarında çalışıldı.