Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Oyuncak

Movable wooden animals

Oyuncak Değişik oyuncak hayvanlar farklı şekilde hareket ediyor, basit ama bir o kadar da eğlenceli. Soyut hayvan şekilleri çocukların hayal gücünü geliştiriyor. Bu grupta beş farklı hayvan görüyoruz: Domuz, ördek, zürafa, salyangoz ve dinozor. Ördek, size “HAYIR” der gibi, yerden kaldırıldığında başını sağa sola oynatır. Zürafanın başı aşağı yukarı oynar. Domuzun burnu, salyangoz ve dinozorun kafaları kuyrukları çevrildiğinde içeriden dışarıya hareket eder. Tüm bu hareketler çocukları çekme, itme, çevirme vb. gibi farklı hareketlere yönlendirir.

Araştırma Markalama

Pain and Suffering

Araştırma Markalama Bu tasarım değişik katmanlardaki ıstırabı araştırmaktadır: felsefi, sosyal, tıbbi ve bilimsel. Istırap ve acının felsefi ve bilimsel pek çok yüzü ve şekli olduğunu düşündüğüm için insandaki ıstırap ve acıyı temel aldım. Tabiat ile yaşananla, insan ilişkileri içinde yaşanan arasındaki benzerlikleri araştırdım ve bu araştırmalarıma dayanarak ıstırap ve ıstırap çeken ile acı ve acı çeken arasındaki ortak ilişkileri temsil eden karakterler yarattım. Bu tasarım izleyicinin denek olduğu bir denemedir.

USB bellek

Frohne eClip

USB bellek eClip dünyanın ilk USB flaş sürücülü ve metrik cetveli olan kağıt ataşıdır. eAtaş Gümüş IDA ve Altın A Tasarım Ödülü ile onurlandırılmıştır. "eClip" hafiftir, anahtarlığınıza takılabilir ve bir kağıt ataşı gibi kağıtlarınızı, faturalarınızı ve paranızı tutabilir. "eClip" şahsi bilgilerinizi, fikri mülkiyetlerinizi, çalışan verilerini, tıbbi verileri ve ticari sırlarınızı güvenlikli yazılımı ile korur. "eClip" Florida’da yerleşik Frohne tarafından tasarlanmıştır. Altın usb bellek şoklara, çizilmeye, suya, alkole, toza, paslanmaya ve elektromanyetik ortamlara dayanıklıdır.

Yapım/Yapım Sonrası/Yayıncılık

Ashgabat Tele-radio Center ( TV Tower)

Yapım/Yapım Sonrası/Yayıncılık Aşkabat Tele-Radyo Merkezi (TV Kulesi) 211 metre yüksekliği ile devasa bir yapıdır. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ın güney eteklerinde deniz seviyesinden 1024 metre yükseklikte bir tepenin üzerine inşa edilmiştir. TV kulesi radyo ve televizyon program yapımcılığı, yapım sonrası ve yayıncılığın ana merkezi konumundadır ve dijital teknolojinin en iyi sanat örneklerinden biridir. TV kulesi HD yayıncılıkta Türkmenistan’ı Asya’nın öncü ülkesi durumuna getirmiştir. TV kulesi yayıncılık sektöründe son 20 yılın en büyük teknoloji yatırımıdır.

Oturma Odası Sandalyesi

Cat's Cradle

Oturma Odası Sandalyesi Sayılar mı, ipler mi? Güncel tasarım sürecinin ikilemi. Hepimiz acemiyiz, ama birileri bu işi yapmak zorunda. Tasarıma yeni başlayanlar mevcut olan her tekniği gözlemlerler ve bazılarını öğrenirler. Zamanla (yaklaşık 10000 saat) oyunumuzu yükseltecek/ tanıtacak/ kişiselleştirecek/ ucuzlatacak yöntemler geliştiririz. Bu yüzden son zamanlarda medyanın büyülenerek ortaya attığı ve tasarımın yapı taşının sayılar olduğu fikrinden büyülendim. Sayı hayat yaratan bir ünite değil, iplikten küçük en küçük ortak paydaya yapılan yuvarlamadır. Tasarım en azından cam kırıkları, kıymıklar ve ipliklerdir.

İç Mekan Aydınlatma

Jordan Apotheke

İç Mekan Aydınlatma Eczanenin etkileyici iç mimarisini destekleyen fonksiyonel lambalar görünümlerinden çok aydınlatma etkileri ile dikkat çekiyorlar ve gözü rahatsız etmiyorlar. Temel aydınlatma için tavan aydınlatmaları ya mobilya düzenini takip eder şekilde veya asma tavanın kenarlarına yerleştirilmiş olup bu şekilde aşağı doğru direk aydınlatmadan kaçınılmış. Bu şekilde kullanıcılar eczane içinde yol gösteren arkadan aydınlatmalı RGB-LED panel lambalardan yararlanabilmekteler. Mobilyalarda da aynı renkli arkadan aydınlatmalı panel lambalar bulunmakta.