Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Toyota DALGA Küresel Ticaret Fuar Standı Tasarımı

The Wave

Toyota DALGA Küresel Ticaret Fuar Standı Tasarımı Japon prensibi “canlı sükunet” den esinlenen tasarım akılcı ve duygusal ögeleri bir bütün içinde sunuyor. Yapı dışarıdan minimalist ve sakin görünüyor. Yine de yapıdan yayılan muazzam gücü hissedebiliyorsunuz. Büyülenmiş olarak ve merak içinde içeri girdiğinizde büyük duvarında soyut ve enerji dolu gösterimleriyle her yerinden enerji fışkıran şaşırtıcı bir ortam ile karşılaşıyorsunuz. Stand ziyaretçiler için unutamayacakları bir deneyime dönüşüyor. Tasarım tabiatta bulabileceğimiz asimetrik dengeyi Japon estetiğinin kalbinde sergilemektedir.

Sandalye

SERENAD

Sandalye Bütün sandalyelere saygı duyarım. Bana göre iç tasarımda en önemli, en klasik ve en özel unsur sandalyedir. Serenad sandalye fikri su üzerinde başını çevirerek kanatlarının altına sokmuş bir kuğudan doğmuştur. Serenad sandalyenin sadece çok özel yerler için üretilmiş olması belki de parlak ve kaygan yüzeyi ve değişik ve özel tasarımı sayesindedir.

Görsel Sanat

Loving Nature

Görsel Sanat Tabiat Sevgisi tabiata ve tüm canlılara duyulan sevgi ve saygıyı anlatan bir projedir. Gabriela Delgado her resimde renklere özel bir önem verir, birbirleriyle uyumla kaynaşan unsurları dikkatlice seçerek zengin ama sade bir sona ulaşır. Araştırmacılığı ve tasarıma duyduğu gerçek aşk sayesinde sezgisel bir yetenek ile canlı renkli parçaları ve detay noktaları fantastikten dehaya uzanan bir çizgide bir araya getirir. Kültürü ve bireysel deneyimleri ürünlerini her ortamı tabiat ve neşe ile güzelleştirecek benzersiz ve güzel hikayelere dönüştürmektedir.

İç Mekan

Chua chu kang house

İç Mekan Bu evin akupunktur noktası kapalı alanların yeni bir görsel sessizliğe bağlanmasıdır. Bu yapılarak bazı tarihi ve ham güzellikler geri kazanılmakta ve evin boşluğu korunmaktadır; Yeni yerleşim anlayışı iç mekan içinde iç mekan yaratarak bizi şaşırtmaktadır; mutfağın içinde kuru ve ıslak mutfak, mutfağın içinde yemek bölgesi. Oturma bölgesi elektrik kabloları ile oluşturulan etkileyici bir sanat çalışmasıyla kesilmiştir. Tüm etkiyi tamamlamak için renkli duvarlara sarı ışık aydınlatmalar yerleştirilmiştir.

Konsol

Mabrada

Konsol Boyalı tahtadan yapılmış ve taş ile tamamlanmış benzersiz konsol, kökü Osmanlı dönemine uzanan eski ve otantik bir kahve değirmenine vitrin oluşturuyor. Bir Ürdün kahve soğutucusu (Mabrada) yeniden üretilerek konsolun kahve değirmeninin karşı tarafındaki ayağını oluşturmuştur. Bir oturma odası için büyüleyici bir parça.